"Porsche" ще конкуирира "Tesla" със спортен електрически автомобил

Pinterest LinkedIn +

"Porsche Mission E" се очаква на пазара през 2019 г. и идва с доста големи амбиции.

По време на автосалона във Франкфурт "Porsche" представи своя нов проект − "Mission E". Целта му е да създаде изцяло електрически спортен автомобил, който ще е конкурент на "Tesla", съобщава "CAR Magazine".

Проектът е базиран на концепция от 2015 г. Той вече е във финалните фази на разработка и от "Porsche" планират да го пуснат на пазара в края на 2019 г. Очаква се цените му да започват от 80 000 долара.

Дизайнерите на "Porsche" ще направят известни промени по външния вид, но се очаква крайният вариант на колата да бъде много близо до прототипа. Тя ще има 4 врати, но ще е по-малка от "Panamera". Целта на "Porsche" е с "Mission E" да сближи разликата между "911" и "Panamera".

Затова и колата ще е с подчертано спортно поведение и ще е конкурент на моделите на "Tesla". Тя ще стига 100 км/ч за по-малко от 3,5 сек. Ускорението от 0-200 км/ч. ще става за 12 секунди, а максималната скорост на колата ще е 250 км/ч.

"Mission E" ще има задвижване на четирите колела с два електромотора. Подобно на "911", и четирите колела ще завиват.

Автомобилът ще има пробег от около 500 км с едно зареждане на батериите. Той ще има и специален режим за бързо зареждане, при който 15 минути зареждане ще осигуряват до 400 км. пробег. Ако "Mission E" се представи добре на пазара, "Porsche" не изключва да направи още електрически модели, включително спортно купе и SUV.

Сподели.