"Porsche" временно ограничава продажбите в Европа

Pinterest LinkedIn +

От "Porsche" обявиха, че временно ограничават продажбите на нови автомобили в Европа. Причина за това са новите правила за вредните емисии и преминаването към нов тип лабораторни тестове, съобщава "Automotive News".

От компанията казват, че клиентите, които са планирали да купуват ново Porsche, могат да направят предварителна заявка за желания автомобил. Не се уточнява кои модели са засегнати от ограничението на продажбите, нито в какви бройки.

Според информация на "Frankfurter Allgemeine Zeitung" времето за чакане на доставка на Cayenne и Panamera може да се изтегли поне до март 2019 г. За популярния 911 вероятно ще трябва да се чака минимум до есента. Кои точно модификации от 911 обаче са засегнати и колко точно остава неясно.

Новите правила засягат ултрафините частици, които се появяват в резултат на изгарянето на гориво от бензиновите двигатели с директно впръскване от последно поколение. Въвежда се нова процедура за тестове за тези емисии и за консумацията на гориво, като периодът на преход към тях създава това забавяне.

От BMW също обявиха временно спиране на производството на някои модели, докато компанията се подготви за новите тестове. От "Volkswagen Group" предупреждават за потенциално забавяне на някои модели. Представители на "Renault" казват, че очакват новите правила да повлияят на производството им от септември т.г. до април 2019 г.
Сподели.