Появиха се първи снимки на новото Porsche 911

Pinterest LinkedIn +

"Porsche" не успя да запази в тайна новата версия на най-популярния си модел 911. Поколението 992 ще дебютира по време на автосалона в Лос Анджелис тази седмица, но първите снимки вече изтекоха в интернет, съобщи "Jalopnik".

Снимките са с ниска резолюция, но показват достатъчно от новото осмо поколение на 911. Очаквано, дизайнът не изглежда твърде променен. Отпред колата е почти идентична с предишния модел. Отзад са използвани елементи от 911 Speedster, както и елементи от класически модели от 50-те и 60-те. Те са комбинирани с новия, по-дълъг стоп през цялата ширина на задницата.

Целта е колата да изглежда както осъвременена, така и да запазва класическите форми и визия, които са все още много ценени от почитателите на марката. Освен това от "Porsche" искат новият модел да излъчва повече сила.

За пръв път всички бензинови двигатели в гамата на 911 ще се предлагат с турбо. Гамата ще предлага и два модела със задвижване на 4-те колела в комбинация с хибриден модул. Топ версията ще е именно такава с обща мощност 620 коня и максимална скорост над 310 км/ч.

"Porsche" има големи планове за гамата 911, която ще порасне до 24 различни модела и варианта.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.