Популярният руски рапър Тимати изтри свой скандален клип от You Tube

Pinterest LinkedIn +

Скандален клип на руските хип-хоп изпълнители Тимати (Тимур Юнусов) и Гуф (Алексей Долматов) беше изтрит от You Tube канала на Тимати дни след като беше публикуван за пръв път.

Става дума за видеото към песента "Москва", което беше качено в Деня на Москва – 7 септември. След като за броени часове клипът събра рекорден брой реакции от потребители, той изчезна. Междувременно получи огромен брой негативни коментари и за два дни се превърна в най-мразеното музикално видео в рускоезичния сегмент на YouTube, получавайки над 800 хиляди негативни оценки срещу 59 хиляди харесвания при 2,6 милиона гледания. Предишният подобен "рекорд" принадлежеше на рапъра Faith с видеоклип към парчето "I Drop the West".

Както сам призна в социалните мрежи, Юнусов лично е изтрил клипа си. "Скъпи приятели, изтривам това видео, за да не продължава тази вълна от негативизъм", написа рапърът в Инстаграм.

В скандалната песен Тимати пее, че в руската столица не се провеждат гей паради, че самият той е "пето поколение кореняк московчанин", както и че не ходи по митинги за пари, а освен това споменава, че "ще удари" един бургер за здравето на Собянин (Сергей Собянин е настоящият кмет на Москва, бел. ред.). 

В коментарите към видеото музикантите бяха обвинени в корупция. По този повод Тимати обяви в Инстаграм, че никой не му е платил за тази песен и не се срамува от нея. Колегата му Гуф пък заяви, че просто е искал се нея да поздрави своя град за рождения му ден.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.