В Русия забраниха клип на белоруски рапър заради "призиви към самоубийство"

Pinterest LinkedIn +

В Русия беше блокиран клипът към песента "Монетка" на белоруския рап изпълнител Олег Савченко, известен с псевдонима ЛСП. За това съобщи самият артист на страницата си в руската социална мрежа "ВКонтакте".

"По искане на Роскомнадзора YouTube блокира клипа на ЛСП "Монетка" на територията на Руската федерация. Причината е все една и съща: "Даденото съдържание включва информация за начини за извършване на самоубийство и призиви към извършване на самоубийство", се казва в публикацията.

През месец май със същите мотиви от "ВКонтакте" беше свален и клипът "Номер" на същия изпълнител.

"Монетка" е най-популярното парче на ЛСП. То е записано в дует с Рома Англичанина, който почина през юли 2017 г. Към момента клипът има почти 40 милиона гледания в YouTube. Ако сте любопитни, можете да го видите и вие:


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.