Избраха Стивън Сегал за специален представител на Русия в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Филмовата екшън звезда от близкото минало Стивън Сегал бе назначен за специален представител за хуманитарните връзки със САЩ на руското Министерство на външните работи.

За новата си длъжност 66-годишният актьор написа на страницата си в Тwitter: "Аз съм дълбоко поласкан от назначението си като специален представител на МВнР на Русия по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки. Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света".

На новия си пост, за който няма да получава парично възнаграждение, звездата от "Под обсада" и "Труден за убиване" ще има за задача да съдейства за развитието на руско-американските отношения в областта на културата, изкуствата, обществения и младежкия обмен и др.

Роденият в САЩ Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември месец 2016 година.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.