Почина италианският певец Тото Кутуньо

Pinterest LinkedIn +

Италианският певец Тото Кутуньо почина на 80-годишна възраст

Почина италианският певец и композитор Тото Кутуньо. Тъжната вест беше съобщена от агенция ANSA, която се позовава на мениджъра на артиста Данило Манкузо.

Световноизвестният музикант си е отишъл във вторник, 22 август, в болницата "Сан Рафаеле" в Милано.

Салваторе Кутуньо, както е истинското име на италианската звезда, е роден на 7 юли 1943 г. Музикалната му кариера започва през 60-те години. Първоначално е барабанист, след това се увлича по джаза и свиренето на пиано и започва да композира собствени песни. Въпреки че участва в различни банди, Кутуньо придобива световна слава като солов изпълнител.

Явявал се е
 15 пъти на фестивала в Сан Ремо, включително с "L'italiano", която става най-големият му хит. Кутуньо е известен и със сътрудничеството си с музиканти като Адриано Челентано, Джо Дасен, Далида и много други. През 1990 г. Кутуньо печели конкурса за песен на Евровизия в Загреб.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.