Почина Шиниъд О`Конър

Pinterest LinkedIn +

Известната ирландска певица Шиниъд О`Конър почина на 56-годишна възраст. Тъжната вест беше разпространена от агенция "Ройтерс".

О`Конър има 10 студийни албума, а песента "Nothing Compares 2 U" (написана от Принс) беше обявена за сингъл номер едно в света през 1990 г. от "Billboard Music Awards". Тази година дъблинчанката получи и награда за класически ирландски албум на музикалните награди "RTÉ Choice".

Личният живот на певицата е белязан от множество необичайни събития, част от които свързани с нейните религиозни търсения. Тя беше ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква. Шиниъд О`Конър често е критикувала Ватикана, папите и Католическата църква въобще заради скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца. Причислявала се е и към растафарианството, а през 2017 г. О’Конър промени името си на Магда Давит. След като през 2018 г. прие исляма, тя се прекръсти на Шухада Давит.

Огромна трагедия беляза последните месеци от живота на певицата. В началото на миналата година 17-годишният й син се самоуби. "Красивият ми син, Невиим Неста Али Шейн О'Конър, светлина на живота ми, реши да сложи край на земната си борба и сега е с Бог. Нека почива в мир и никой да не последва примера му" - сподели с болка самата Шиниъд О`Конър в Туитър
Сподели.