Шиниъд О`Конър стана мюсюлманка

Pinterest LinkedIn +

Популярната певица Шиниъд О`Конър (Sinead O’Connor) обяви, че е приела исляма, и е прекръсти Шухада Давит (Shuhada Davitt). Миналата година тя официално беше приела името Магда Давид, съобщава "Индипендънт".

В най-новите си туитове 51-годишната ирландска бунтарка сподели и снимка, на която е забрадена, и написа: "С това обявявам, че съм горда да стана мюсюлманка.Това е естествения край на търсенията на всеки интелигентен теолог. Всяко изследване на Писанията води до исляма. Което прави останалите писания излишни. Ще получа и (друго) ново име. То ще бъде Шухада".

Звездата на ирландската певица изгря в началото на 90-те години, когато тя стана световноизвестна с песента си "Нищо не може да се сравни с теб" ("Nothing compares to you"), написана от Принс през 1990 г.
Дебютният ѝ албум "Лъвът и кобрата" оглави музикалните класации в Ирландия и Обединеното кралство.

В следващите години тя се изяви като бунтарка и непримирима защитничка на правата на жените и децата. Многократно е критикувала католически свещеници, обвинени в сексуални посегателства над деца, като не пести критики към Ватикана, папите и католическата църква въобще. Самата тя до момента е заявявала, че се интересува от различни религии, но не желае да си слага етикет. Била е причислявана и към растафарианството, а преди няколко години беше ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква – църковна група, която няма връзка с Католическата църква.


Животът на ирландката с красивите очи е белязан от върхове и спадове и в личния живот. През 2012 г. тя отмени всички запланувани изяви и призна, че страда от биполярно разстройство. Тогава тя публикува огромен брой съобщения в Туитър, свързани преди всичко с емоционалното ù състояние и проблемите в личния ù живот. Оплака се, че в шоубизнеса "има твърде много фалш" и че се чувства "твърде зле", поради което отменя предстоящото си турне. В самия край на 2011 г. Шиниъд О'Конър се омъжи за своя терапевт Бари Херидж на блиц церемония в Лас Вегас, но само 16 дни по-късно анулира брака.

Сподели.