Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

Pinterest LinkedIn +

Американската певица Тина Търнър почина на 83 години, съобщи "Sky News".

Представител на изпълнителката потвърди, че певицата е починала в сряда, 24 май, след дълго боледуване в дома си в Кюснахт близо до Цюрих в Швейцария. „С нея светът губи музикална легенда и модел за подражание“, каза говорителят. Съобщение за кончината на звездата се появи и в социалните мрежи: "С голяма тъга съобщаваме за кончината на Тина Търнър. С музиката си и безграничната си страст към живота тя омагьоса милиони фенове по света и вдъхнови звездите на утрешния ден. Днес се сбогуваме с една скъпа приятелка, която ни оставя най-великото си дело: музиката си. Изразяваме искрените си съболезнования към нейното семейство. Тина, много ще ни липсваш".

Последните години от живота на рок кралицата са белязани от трагични събития. През декември 2022 г. най-малкият син на Тина Търнър, Рони, почина на улицата. Докато чакали линейка, очевидци направили на мъжа изкуствено дишане, но положените усилия не дали резултат. През 2018 г. популярната певица погреба първородния си син Крейг. Той се самоуби на 59-годишна възраст в дома си в Калифорния.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.