Пловдив отново се превръща в кулинарна столица на България

Pinterest LinkedIn +

Демонстрации на топ готвачи от цялата страна, музика, стендъп комедия и много забавления ви очакват това лято в Пловдив. От 16 до 18 юли градът отново ще събере най-добрите готвачи на улична храна, кулинарни блогъри, музиканти, хора на изкуството и фенове на street food културата в един от най-вкусните фестивални формати на България – Street Food & Art Festival.

Популярни лица ще направят свои кулинарни демонстрации директно пред посетителите и ще разкажат за своята лична страст към храната, ще научим тънкостите в приготвянето на бърза, лесна и вкусна храна, както и ще се насладим на постиженията на българските стрийт фууд готвачи.

В програмата на фестивала тази година ще видим и българската участничка в "Евровизия" Виктория Георгиева, която успя да смае целия свят с таланта си. Освен нея сцената ще превземат 100 Kila, Jeremy?, Дони и Нети, "Контрол", Gabana, Калки и приятели, Cool Den, Fournotes и др. Ще се посмеем с шоуто на първия български вентролог Димитър Иванов-Капитана, с представлението на Илия Виделинов и още много други артисти. Не пропускайте и участието на Мария Касимова-Моасе, която ще направи своя кулинарна демонстрация и ще ни разкаже за книгата си. Следете програмата ни, тепърва ще я допълваме!

Както винаги, погрижили сме се да има забавления за малки и големи, места за отдих, вкусни храни и подбрани напитки, така че не пропускайте да си отделите 16, 17 и 18 юли 2021 за Street Food & Art Festival в Пловдив, пл. "Централен".

Входът е свободен!

А след това можете да потърсите организаторите на фестивала в Бургас (от 10 до 12 август 2021 г.) и във Варна (от 26 до 29 август 2021 г.), където ще бъдат избран българският представител за European Street Food Awards!

Проектът Street Food & Art Festival е част от програма „Наследство“ на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.