Започна "Street Food & Art Festival" в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

От 16 до 18 юли 2021 пл. "Централен" в Пловдив се превръща във фестивална зона! Вкусни street food предложения, подбрани напитки, музика, кулинарни състезания и демонстрации, Stand Up Comedy и много забавления ви очакват на третото издание на "Street Food & Art Festival" в Пловдив.

В тридневната програма на фестивала ще се включат някои от най-добрите готвачи на България – Николай Тихомиров, който от 5 години е готвач на кралското семейство на Обединените арабски емирства, Ангел Боралиев – един от най-добрите карвинг майстори, който може да изгравира всякакви картини върху плодове и зеленчуци, и много други.

Готварската престилка ще запретне и рапърът 100 Кила, който ще направи своя кулинарна демонстрация на живо пред посетителите, както и Кремена Дервенкова, която отглежда ядливи насекоми и има много какво да разкаже за полезните свойства на насекомите като храна. Журналисткакта Мария Касимова-Моасе също ще демонстрира на посетителите свои авторски рецепти и ще представи книгата си "Записки от Шато Лакрот".

Stand Up Comedy сцената на фестивала е отредена за първия български вентролог Димитър Иванов-Капитана, както и за Илия Виделинов и Веска Бабаджанкова, а със свои концерти в музикалната програма ще се включат Дони и Нети, 100 Кила, "Контрол", Виктория Георгиева, която вече смая "Евровизия", група "Jeremy?", Калки и приятели, Gabana, Fourtones, Cool Den и други.

Атрактивни занимания за деца, кулинарни състезания и много забавления ви очакват този уикенд в Пловдив, така че не пропускайте да споделите подбрани напитки и вкусните ни street food изненади с приятели.

Входът е свободен!

Пълната програма на фестивала може да разгледате на адрес https://bit.ly/2U3EgsC

"Street Food & Art Festival" ще се проведе и в Бургас от 10 до 12 август 2021 г., както и във Варна от 26 до 29 август 2021 г., където ще бъде избран българският представител за кулинарния конкурс "European Street Food Awards".

"Street Food & Art Festival – Пловдив" е част от програма „Наследство“ на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.