"Лятно кино в парка" започна в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

Любимото на пловдивчани „Лятно кино в парка“ започна вчера и ще продължи до 15 юли 2021 в някои от емблематичните за града под тепетата градски локации: Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парк „Розариум“, Гребната база, парк „Лаута“, парк „Ротари“ и парка до покрития мост над река Марица.
Афишът тази година включва специална селекция от български, американски, френски, исландски ленти в разнообразни жанрове - от комедии до драматични екранизации. А всички прожекции ще започват с късометражни филми, създадени от млади и талантливи режисьори.
Лятната фиеста стартира на 6 юли 2021 г. в Цар-Симеоновата градина, където беше излъчен първият филм на номинираната за "Оскар" българска актриса Мария Бакалова - "Като за последно". 
Днес, на 7 юли 2021 г., на Небет тепе можете да гледате още един български филм - "Снимка с Юки". Как продължава програмата до 15 юли 2021 може да се информирате на сайта на събитието или във Фейсбук, откъдето можете да научавате актуалните новини навреме, а и да опитате късмета си в специалната игра, свързана със събитието.
Водещ на "Лятно кино в парка" е актьорът Илия Виделинов, който ще се постарае да запознае публикат с любопитни подробности около лентите преди всяка прожекция.
Входът е свободен! От вас се иска само да си донесете нещо за сядане и да се насладите на едно от най-приятните неща, които лятото може да ви предложи - кино под звездите!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.