Pitbull, Джейми Лин Нуун – новият хит в социалните мрежи

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър с кубински корени Армандо Кристиан Перес, използващ артистичното име Pitbull, е сред артистите от световната музикална сцена, привлекли най-много нови фенове през изминалата седмица, ако се съди по активността в страниците им в най-големите социални мрежи, отразена в класацията на Billboard Social 50.

Vevo видео директорията на 30-годишния Перес в YouTube е експлоатирана с близо 40% повече през изминалата седмица, спрямо предходната, а последователите му в Twitter са увеличили броя си с 3%, в резултат на което Pitbull вече е само на две места от Топ 10 на Social 50. Нарасналият интерес към него се обяснява с участието му в новия хит на Дженифър Лопез – On the Floor, и появата на новия му сингъл Hey Baby (Drop It To The Floor), поставен под No.15 в Hot 100.

За първи път в кариерата си в топ 10 тази седмица попада калифорнийската изпълнителка Джейми Лин Нуун (Jamie Lynn Noon), която все още няма страница в Уикипедия и Billboard, а дебютният й запис е EP, а не дългосвирещ албум, но се радва на феноменална популярност в YouTube и в MySpace. С изключение на MySpace страницата на Lady Gaga, която запазва лидерството си в Social 50, тази на Нуун е привлякла повече посещения от всички останали артисти и групи, включени в класацията.

Сподели.