Lady Gaga, Кати Пери, Glee доминират в чартовете за сингли на САЩ

Pinterest LinkedIn +

Въпреки значително по-слабите дигитални продажби на Born This Way спрямо E.T. (новият хит на Кати Пери и Kanye West), пилотният сингъл от предстоящия втори студиен албум на Lady Gaga остава на върха на официалната класация за сингли на САЩ - Billboard Hot 100, за шеста поредна седмица.

С 261 000 продадени дигитални копия, E.T. убедително отстоява лидерството си в Digital Songs класацията на Billboard с преднина от 50 000 копия пред новия сингъл от саундтрака на хитовото ТВ шоу Glee - Loser Like Me, който дебютира под No.2 в чарта и под No.6 – в Hot 100.

С 80 000 дигитални даунлоуда повече и 24% увеличение в радио аудиторията на песента, E.T. се изкачи до второто място в Hot 100 и се явява реална заплаха за първото място на Lady Gaga през идната седмица. Това, че не се раздели с него още тази седмица, се дължи на факта, че Born This Way все още е най-слушаното парче в американския радио ефир, а междувременно излезе и на CD в сингъл формат от четири трака, включващ три ремикс версии.

На трета позиция в Hot 100 е Риана (Rihanna) със S&M, благодарение на огромната радио аудитория на песента, а на същото място в Digital Songs са The Black Eyed Peas с Just Can't Get Enough.


Сподели.