Lady GaGa, Linkin Park, Чарли Шийн - звездите в помощ на Япония

Pinterest LinkedIn +

Звездите от световната шоубиз сцена за пореден път доказаха, че са не просто популярни лица, но преди всичко състрадателни хора. Редица имена се обединиха в помощ на пострадалите от земетресенията и последвалото Цунами в Япония жители, отделяйки средства в различни инициативи, целящи подпомагане бедстващите в азиатската държава.

Сред най-атрактивните варианти за помощ бе този на скандалната поп звезда Lady GaGa. Тя пусна на пазара дизайнерска гумена гривна с надпис We Pray for Japan, като обяви в личната си страница и в профилите си в социалните мрежи, че аксесоарът е на цена от 5 долара и всички приходи отиват в помощ на Япония.

Lady Gaga We Pray for Japan

Резултатът бе 250 000 долара само за първите 48 часа от началото на акцията. С подобен ход се отчете и Майк Шинода (Mike Shinoda) от Linkin Park, който изработи специална тениска TSUNAMI Relief T за 25 долара, a екс членът на Megadeth - Марти Фрийдман дори обяви за продан любимите си китари, като заплатената сума също отива за пострадалите в Азия.  

С тениски ще подпомагат Япония хеви метъл легендите от Iron Maiden - техните фланелки ще бъдат с изображение на талисмана на групата – Еди и логото от предната им страна и надпис "Япония 2011. Последната граница" на гърба. Към каузата се присъедини и Кати Пери (Katy Perry), обявила, че дарява част от приходите от световното си турне California Dreams. 

Mike Shinoda Japan Relief

Много знаменитости се отчетоха с директни дарения за "Червения кръст" – сред тях са Сандра Бълок (Sandra Bullock) със сумата от един милион долара, Simple Plan - с 10 хиляди, а дори и не особено долюбваният напоследък Чарли Шийн (Charlie Sheen) обяви, че ще дари част от приходите от предстоящото си турне "Торпедо на истината" за пострадалите.

Oт Universal пък анонсираха, че подготвят компилация с участието на куп звезди от музикалната сцена като Риана, Джъстин Бийбър и U2, като средствата от продукцията ще отидат именно в помощ на засегнатите от природните бедствия в Япония. 

Сподели.