Питър Молиньо напусна Lionhead и Microsoft, застава начело на нова компания

Pinterest LinkedIn +

Легендата на гейм индустрията, Питър Молиньо, обяви, че напуска Lionhead Studios и Microsoft - компанията, която закупи основаното от него студио през 2006 г. и за чиито гейм студия работеше като креативен директор.

Едновременно с това Молиньо разкри името на компанията, в която ще продължи кариерата си – току-що основаната от него 22 Cans, в която ще си партнира с още един бивш кадър на Lionhead – Тим Ранс.

"Бях обзет от смесени чувства, взимайки решението да напусна Microsoft и компанията, която основах през 1997 г., на самия финал на продукцията по Fable: The Journey", споделя 62-годишният английски дизайнер и програмист, създател на игри като Dungeon Keeper, Populous, Black & White, Theme Park и, разбира се, Fable.

"Изпитвам извънредна гордост от хората, продуктите и преживяванията, които създадохме, като се започне с Black & White и Fable, и се стигне до нашия революционен Kinect проект Milo and Kate. Въпреки това, почувствах, че е настъпил правилният момент да се впусна в ново, независимо начинание. Бих искал да благодаря на екипа на Lionhead, както и на Microsoft Studios за тяхната подкрепа, отдаденост и изключителна работа през годините", казва се още в изявлението на Молиньо, чийто пост в Lionhead ще бъде поет от съоснователя на студиото, Марк Уебли.

На този етап не се посочва името на човека, който ще поеме функциите му в европейския клон на Microsoft Game Studios.

Освен по Fable: Journey, в момента Lionhead работят по наскоро обявената Fable Heroes, а ако се съди по публикуваната обява за работа – и по MMO проект. Неотдавна друга група от бивши служители на студиото основа студиото Another Place Productions.

Сподели.