Фил Харисън (екс Sony, Atari) премина в Microsoft седмица след напускането на Молиньо

Pinterest LinkedIn +

Седмица след оттеглянето на Питър Молиньо от длъжностите главен мениджър на Lionhead и креативен директор на Microsoft Game Studios Европа, компанията на Бил Гейтс обяви присъединяването на ветерана в индустрията Фил Харисън.

Бившият директор на Sony Computer Entertainment, Inc., вицепрезидент на Sony Computer Entertainment Europe и подизпълнителен директор на Atari ще заеме поста корпоративен вицепрезидент на Interactive Entertainment Business.

Като такъв ще играе основна роля в разрастването на бизнеса с развлекателен софтуер с лиценза на Microsoft на Стария континент.

"За нас е огромна чест да приветстваме Фил в един екип, съставен от таланти от всички отрасли на индустрията.

Неговият изключителен опит като ръководител на международни компании и многото контакти, които си е създал, го правят идеалния човек за нашите цели", казва се в изявлението на Microsoft, където изрично се подчертава, че наемането му няма никаква връзка с оставката на Молиньо.

Компанията все още не е решила дали и кога ще започне да търси заместник на Питър Молиньо – съосновател на гейм студиото Lionhead, което от 2006 г. е филиал на Microsoft и в момента подготвя за издаване новата Fable - The Journey.

Другият основател на Lionhead, Марк Уебли, пое неговите функции (но само в студиото) след напускането му, с което Молиньо далеч не слага край на кариерата си – той стартира ново студио, наречено 22 Cans.

Харисън, от своя страна, е член на надзорния съвет на Gaikai – облачната гейм платформа на Дейвид Пери, която подобно на OnLive предоставя на потребителите възможността да играят AAA видео игри и по-конкретно безплатни демо версии на хитови заглавия, директно в интернет браузер – без инсталация и без необходимостта от скъп хардуер.

Сподели.