Sony обявиха нови Vita игри

Pinterest LinkedIn +

Phantasy Star Online 2 няма да бъде PC ексклузивно заглавие – това е една от новите Vita игри с предстоящ рилийз в Япония, обявени от Sony на специално събитие, предавано на живо в интернет.

Представяйки новия порт за портативната конзола на Sony, продуцентът на поредицата, Сакаи Сатоши, е казал, че и двете версии ще се хостват на един и също сървър, благодарение на което играчите ще могат да развиват един и същи персонаж, независимо от коя платформа стартират Phantasy Star Online 2.

И PC, и Vita версиите на играта все още нямат официална дата на издаване, но според Wikipedia това ще стане през 2013 г., като на първо време заглавието ще бъде разпространено единствено в Япония (където PC версията е в процес на алфа тестове от лятото на 2011 г.)

Persona 4 The Golden, Super Robot Wars, Gundam Seed Battle Destiny (на Namco Bandai), Heroes Zero no Kiseki Evolution и нова игра от създателя на Mega Man, Keiji Inafune, са сред останалите обявени от Sony предстоящи Vita рилийзи.

За някои от тези заглавия информацията е оскъдна, докато за Persona 4 The Golden на Atlus и Heroes Zero no Kiseki Evolution на Falcom и Pyramid се знае, че са преработени версии на портове, разработвани първоначално за PSP. Първата от тях има и точна дата - 14 юни 2012 г.

Друг предстоящ рилийз, макар информацията все още да не е потвърдена официално, е този на Grand Theft Auto: Vice City Nights, която се очаква да се появи едновременно в Япония, Европа и Северна Америка на 24 май 2012 г., а около месец по-рано би трябвало да излезе и Vita версията на Mortal Kombat.

Сподели.