"Петицата" на BMW получава хибриден модел

Pinterest LinkedIn +

BMW ще предложи хибриден модел на своята Серия 5. Това ще се случи още през ноември т.г. Моделът ще е модификация на 520d и ще има 48V хибридна версия, съобщават от компанията.

Това е най-продаваният двигател на настоящата "петица". Хибридът ще се предлага за всички версии на 520d - седан, туринг, както и само със задно задвижване или xdrive.

Хибридът ще разполага с втори акумулатор, който ще генерира енергия по време на спиране или на движение по инерция. Събраната енергия ще се използва както за работата на електрическите системи на колата, така и за осигуряване на допълнителна мощ при ускорение.

От BMW изчисляват, че разходът на гориво ще падне с около 10%, докато вредните емисии ще се понижат до 108 гр/км. Моделът ще започне да се предлага от ноември нататък.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.