BMW няма да предложи нов модел на i3

Pinterest LinkedIn +

BMW не планира да предлага наследник на електрическия си модел i3. Моделът постепенно ще бъде спрян от продажба, казва маркетинг директорът на компанията Пиетер Нота в интервю за в. "Financial Times".

Според Нота причината е, че компанията вече гледа към по-достъпните и масови технологии, както и към електрифицирането на гамата си. Моделът i3 започна като своеобразен тест за BMW, чрез който да натрупа опит с електрическите коли и да провери интереса на клиентите.

Сега компанията смята, че е готова за следващата голяма стъпка. Тя предвижда предлагането на plug-in хибридни версии на най-популярните си модели. Така те ще могат да се движат изцяло на електричество в градовете и ще могат да изминават доста по-големи разстояния при пътувания.

Следващата стъпка е предлагането и на изцяло електрически коли. BMW предвижда да има 13 такива модела до 2023 г.

Всичко това не означава, че i3 ще изчезне изведнъж. Очаква се следващата година моделът да получи лек ъпдейт и ще продължи да се произвежда още няколко години. На практика компанията предвижда да го предлага, докато има интерес към него. В момента продажбите дори растат и в BMW очакват тенденцията да продължи и с ъпдейта догодина.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.