Audi Q3 Sportback ще конкурира BMW X4 и Mercedes GLC Coupe

Pinterest LinkedIn +

Битката при SUV моделите става все по-сериозна. "Audi" представи още един модел, с който смята да конкурира BMW X4 и Mercedes GLC Coupe. Това е новият Q3 Sportback, който има същата механика и интериор като стандартния Q3, но с по-спортен дизайн в стил "купе".

Покривът на автомобила е с 29 мм по-нисък (просветът е същият), но е по-дълъг с 16 мм. Има известни промени по дизайна на екстериора с по-агресивна предница, която да създава впечатление, че автомобилът е по-широк.

От "Audi" коментираха пред "Autocar", че името Q3 Sportback е предпочетено пред Q4, защото моделът е сходен с нормалния Q3 и двата модела са "като семейство, като брат и сестра". Това си личи особено в интериорите им, които са почти идентични.

Покривът е по-нисък отзад, но пространството за багаж е запазено на 530 литра. Моделът ще се предлага със същите двигатели – 2 дизелови и един бензинов. Стандартното задвижване ще е предно, но за по-мощните двигатели ще е quattro със 7-степенен автоматик.

Доставките на Q3 Sportback ще започнат тази есен, а през следващата година ще има и хибриден модел. По-късно компанията ще обяви цените на различните модификации.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.