Новото Audi S8 идва с елегантен и дискретен дизайн

Pinterest LinkedIn +

Докато все повече автомобилни марки се надпреварват да предлагат по-дръзки и футуристични модели, от "Audi" решиха да запазят елегантния и дискретен дизайн на новото поколение на лимузината S8.

Моделът има почти същия вид като стандартното А8 с някои минимални разлики за подчертаване на по-спортния дух. Те ще бъдат забелязани най-вече от почитателите на марката.

Но докато външният вид е дискретен, то способностите на колата ще са доста забележителни. Тя ще използва 4-литров V8 двигател с две турбини, който ще генерира 563 к.с. и 800Nm въртящ момент. Колата ще има и хибридно задвижване, което ще помага не само за увеличаване на пробега, но и за подобряване на производителността. Автомобилът ще тежи 2,5 тона, така че ще има нужда от мощността.

Освен това S8 ще използва и интелигентно адаптивно окачване. То ще може да се нагажда според условията на пътя в реално време. Това включва дори използването на камера, която разпознава дупките по пътя и нагажда окачването според тях.

На разположение е и системата за задвижване на всички колела Quattro, като освен това и 4-те колела завиват. Има и спортен диференциал, като допълнително ще се предлагат карбон-керамични спирачки.

В интериора също има много технологии. Включително дигитално табло, два големи сензорни дисплея на централната конзола и др. В максималното си ниво на оборудване S8 ще предлага 5 радара, 6 камери, 12 сензора за ултразвук и дори лазарен скенер.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.