"Audi" показва потенциалното бъдеще на автономните градски коли

Pinterest LinkedIn +

Електрическите автономни автомобили изглеждат все по-гарантирана част от бъдещето. "Audi" вече се подготвя за него. Компанията представи прототипа AI:ME в началото на автосалона в Шанхай.

Това е представата на "Audi" за малък градски електрически и автономен автомобил. Той е с приблизителните размери на А3, но с по-голям интериор заради повечето свободно място поради липсата на двигател, тунел за вала и др.

Колата ще има Ниво 4 на автономност, което означава, че е почти напълно самостоятелна, но разполага с волан и педали и може да се управлява и от човек. Основната идея на интериора е да е широк и удобен.

Воланът може да се прибира или да се използва като масичка благодарение на допълнителен капак. Колата има и втора магнитна маса в центъра, на която може да се слагат метални чаши и прибори.

Самият интериор е изработен от рециклирани материали, дърво и нови еко материали. AI:ME използва платформата MEB, макар и от "Audi" да не казват дали се предвижда електрически модел точно като прототипа. Самата платформа MEB вече е част от много нови и бъдещи електрически модели на целия концерн на "Volkswagen".

Колата е за градски условия и работи най-добре между 20 км/ч и 70 км/ч. Има 168 к.с. и 65Kwh батерия. Тя е предвидена за спокойно пътуване.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.