"Audi" ще намали избора от двигатели, за да пести пари

Pinterest LinkedIn +

"Audi" ще намали възможните избори на двигатели за някои от моделите си, съобщава "CarBuzz". Причината са усложнения с новите WLTP еко правила, които влязоха в сила в Европа миналата година.

Те са повишили разходите на компанията значително. Изпълнителният директор на "Audi" Брам Шот коментира, че разходите са твърде високи и се налагат промени.

Освен това има и спад на продажбите на нови коли в Европа, като за "Audi" той е в размер на 8,5%. Основна причина за това са забавянията на WLTP тестовете, заради които компанията известно време не можеше да продава някои модели.

Сега "Audi" трябва да намали разходите с 15 млрд. евро до 2022 г. Това означава премахване на някои двигатели и модели, които се предлагат в специфични пазари. Компанията ще спре по-малко популярните опции, които не се купуват достатъчно често.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.