"Audi" подготвя още по-малък електрически SUV

Pinterest LinkedIn +

SUV моделите продължават да се радват на голяма популярност. Толкова голяма, че освен големи SUV-ове, хората вече искат и... малки SUV-ове, които на практика са по-високи хечбеци. Щом пазарът го иска обаче, компаниите са повече от доволни да му го предложат.

"Audi" ще увеличи гамата си именно с още един малък SUV, който ще е изцяло електрически, съобщава "AutoBlog". От компанията са казала пред блога, че подготвят своеобразен SUV еквивалент на А3, който ще е с E-Tron задвижване и ще е изцяло електрически.

Автомобилът ще използва преработена платформа MEB, което е в основата на E-Tron моделите. Компанията планира да покаже прототипа на колата още през следващата година, вероятно още в първите месеци.

Моделът ще се очаква на пазара през втората половина на 2020 г., почти по същото време с E-Tron GT. Това ще е част и от стратегията за увеличаване на SUV моделите на Audi. Ще име още поне пет нови SUV-а до 2025 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.