"Audi" обнови R8 с още повече мощ и агресия

Pinterest LinkedIn +

"Audi" последва актуалната тенденция при спортните коли в момента – все повече агресия, и то не само във външния вид. Компанията представи обновената версия на R8, която съчетава именно по-агресивен дизайн и повече мощност.

Визуалните промени са малки, но отличават модела с по-изразена решетка, повече аеродинамични елементи и повече остри ръбове. Има и нови джанти, които също са с обновен дизайн. Увеличени са въздуховодите зад вратите, за да влиза повече въздух за охлаждане на радиаторите.

Това е нужно, защото автомобилът има обновен двигател. В основата си той е същият – 5.2-литров V10, но е с увеличена мощност до 562 к.с. и леко увеличение на въртящия момент. Това е за базовата версия.

Модификацията Performance, която обикновено е най-продаваната, използва V10 Plus двигател, чиято мощност достига 611 к.с. Това ще позволи на R8 да се изстреля от място до 100 км/ч за 3,1 секунди. За "стандартната" версия на колата това време е 3,4 секунди.

Добавени са 20 кг. към теглото на R8, изцяло заради технологии за намаляване на вредните емисии. Така автомобилът отговаря на най-новите и по-строги изисквания.

Преработено е и окачването и управлението с една цел – повече прецизност и стабилност. Има и нови гуми, нови режими на шофиране и др. Автомобилът ще се предлага от 2019 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.