"Audi" подготвя по-евтин и достъпен електрически автомобил

Pinterest LinkedIn +

"Audi" планира да представи по-евтин и достъпен електрически автомобил по време на автосалона в Женева, съобщава "Automotive News Europe". Колата ще е своеобразна илюстрация на това какво може да е бъдещето на електрическите модели.

Моделът ще е в компактния клас и ще е с приблизителните размери на Volkswagen I.D. Neo, който е колкото Golf. Компанията ще представи "премиум компактен SUV" в Женева, който също ще е с електрическо задвижване. Това ще е прототип, който ще е готов за пазара в края на 2020 г.

Достъпният електрически модел също се очаква на пазара около този период, като вероятно доставките ще започнат през 2021 г., но засега от "Audi" запазват повечето подробности в тайна за автосалона другия месец.

Моделите са част от по-дългосрочната стратегия на компанията да предложи 12 изцяло електрически модела до 2025 г. Стремежът на "Audi" е тогава да продава поне по 800 000 изцяло електрически и plug-in хибрида годишно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.