"Audi" показа прототип на новия Q4 e-tron

Pinterest LinkedIn +

Електрическите модели взимат все по-голяма част от вниманието и усилията на автомобилните производители. "Audi" напредва с разработката на своя електрически SUV Q4. Компанията показа изображение на неговия прототип.

Моделът ще бъде представен физически на 5 март т.г. по време на автосалона в Женева. От "Audi" съобщават, че планират неговото производство да започне в края на 2020 г. или най-късно в началото на 2021 г.

Това ще е първият модел на "Audi", който ще използва новата архитектура MEB на "Volkswagen Group". Тя е специално разработена за изцяло електрически коли и ще се използва от много модели в групата на VW.

Q4 e-tron е замислен като достъпен електрически SUV, който ще може да се използва ежедневно. Той ще има пробег от около 500 км с едно зареждане и от "Audi" очакват с времето да стане най-продаваният изцяло електрически автомобил на марката.

Q4 e-tron ще е малък SUV, с размерите на хечбек, като ще се произвежда редом с Volkswagen I.D. Newo и бъдещ малък електрически автомобил на SEAT.

Audi ще покаже и 4 Plug-in хибрида в Женева. Компанията планира и още електрически модели, като в Китай ще предлага Q2 L e-tron. Audi иска до 2025 г. да предлага 12 изцяло електрически коли и да продава около 800 000 електрически и plug-in хибрида на година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.