"Audi" ще конкурира Tesla Model 3 с нов електрически модел

Pinterest LinkedIn +

Гамата електрически автомобили на "Audi" ще продължава да расте. Компанията планира да добави и конкурент на Tesla Model 3, съобщава "Autocar".

Моделът ще е с размерите на A4 и ще бъде изцяло електрически. Той ще бъде създаден на базата на прототипа E-tron GT, който компанията представи наскоро. Плановете са моделът да бъде на пазара през 2023 г.

От "Audi" възнамеряват да пуснат E-tron GT на цена, която да е близка до Q4 E-tron. Моделът ще е по-спортно ориентиран и ще използва платформата PPE, която "Audi" споделя в "Porsche" и която ще използва и за по-големия E-tron GT с размерите на А6.

"Audi" има още няколко платформи за електрически коли, които са съобразени с различните им цели. Платформата MLB например е за по-малките модели, докато MEB е за SUV-овете. От "Audi" очакват голям интерес към електрическите коли и прогнозират, че продажбите на Q4 E-tron ще достигнат нивата на Q3 по-бързо, отколкото повечето хора вероятно очакват.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.