В BMW обмислят да сложат край на много от моделите си

Pinterest LinkedIn +

В BMW отбелязват известен спад в продажбите и съответно в приходите и печалбите на компанията. Това е накарало ръководството да започне да обмисля сериозно бъдещето на моделите, които ще предлага, съобщава "Automobile Mag".

Вътрешният анализ на концерна е показал, че компанията не печели достатъчно от коли, които струват по-малко от 40 000 евро. Това означава, че Серия 1, Серия 2 и базовата Серия 3 се оказват ненужни.

Освен това обаче BMW не реализира достатъчно продажби и на други модели. Сред тях са Серия 2 Gran Tourer, Серия 3 GT, кабриолетът на Серия 2. В списъка изненадващо попадат още Z4, стандартната 7-ма серия и 8-ма серия купе и кабриолет, заедно със Серия 6 GT.

За сметка на това X2 ще продължи да живее, както и X7, дългата база на 7-ма серия и 8-ма серия Gran Coupe. Освен това BMW планира и новия Х8, който ще е спортен SUV на М дивизията.

През 2022 г. BMW ще замени i3 с нов модел, като планира и ново поколение на i8. През 2021 г. компанията ще представи и iNext, което се очаква да стане бъдещия i6. Така освободените ресурси от спрените модели ще се пренасочат към по-ексклузивни предложения и електрифицирането на гамата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.