BMW планира голямо разширяване на спортната М дивизия

Pinterest LinkedIn +

М-моделите на BMW винаги са се ползвали със специално внимание. Най-спортните модели на марката обикновено са топ версията на всеки неин автомобил. Сега компанията планира да разшири М-моделите си с повече от една или две версии на автомобил, съобщава Autocar.

Концернът планира да има повече разнообразни М-версии, които да обхванат цялата гама на BMW. Това включва и М-версия на новия луксозен SUV X8, която ще има 600 к.с. Планира се и използването на хибриди.

М-моделите вече все по-често се предлагат поне в две версии - стандартна и Competition. Втората предлага още по-спортно поведение и вид, по-голяма мощност от двигателя и по-висока цена. Сега се планират и още по-спортни CS модели. Първият ще е M2 CS, който ще се появи следващата година.

Компанията сега обмисля и изцяло самостоятелни М-модели. Това може да означава коли, които нямат "стандартна" версия и не попадат в останалата гама на BMW. Тук ще попада потенциално възраждане на класиката М1, както и други модели с изцяло нов дизайн и ограничена производствена серия.

Целта е М-дивизията да предлага още по-голямо разнообразие. Ще се запази досегашната традиция М-версиите да предлагат максимума за всеки съответен модел от стандартната гама, но и ще се предлагат отличителни модели, които са само в М-гамата.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.