"Honda" атакува BMW i3 с новия си малък градски електромобил

Pinterest LinkedIn +

От "Honda" представиха още подробности за новия си малък градски електрически автомобил, съобщава "Autocar". Моделът се казва "Honda e", доставките му започват следващата година, а компанията вече приема поръчки.

Колата ще е със задно задвижване, независимо окачване и разпределение на теглото 50:50. Батериите са поставени максимално ниско при междуосието, за да може центърът на гравитацията също да е възможно най-ниско.

"Honda e" ще има пробег поне 200 км с едно зареждане и ще поддържа функция и за бързо презареждане. То ще осигурява 80% заряд на батериите за 30 минути.

Пробегът изглежда доста по-малък спрямо този на i3, който е 310 км. От компанията обаче казват, че това решение съзнателно, защото основната цел е "Honda e" да е възможно най-компактна и да изпълнява ролята на малък градски автомобил. Производителят е наясно, че някои клиенти няма да са доволни, но е търсен баланс между пробег и размери.

Колата ще има и някои уникални опции. Една от тях е, че страничните огледала ще бъдат заменени от камери. Те увеличават зрителното поле и намаляват въздушното съпротивление.

Интериорът ще е доминиран от множество дисплеи, включително два от двата края, на които постоянно ще се изобразява видеото от камерите огледала. Между тях ще има още три други дисплея за информация и мултимедия. Компанията запазва повечето подробности за официалния дебют на модела, който ще е малко по-късно тази година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.