BMW i2 ще използва обща платформа с "Daimler"

Pinterest LinkedIn +

BMW ще разработи новия си компактен електрически модел i2 заедно с "Daimler", съобщава "Manager Magazin". Колата ще е по-малка от i3, което е в тон със съобщените наскоро планове на двата концерна да имат обща платформа за компактни електрически модели.

BMW i2 ще струва по-малко от 30 000 евро и може да бъде на пазара през 2024 г. Размерите ще са сходни с тези на i3, но разбира се, моделът ще е по-малък. Ниската цена ще се постигне и със замяната на купето от карбон с по-евтин материал.

Очаквано, ще има и алтернативна версия на модела от "Daimler", която най-вероятно ще е с бранда на "Mercedes". И двата модела ще имат сходни характеристики и пробег от около 300 км с едно зареждане. Компаниите планират общо двата модела да реализират 500 000 продажби годишно.

От BMW засега искат да направят само един модел с "Daimler". Ако той е достатъчно успешен обаче, няма да е изненада, ако компаниите решат да продължат партньорството си.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.