BMW и "Mercedes" може заедно да разработват компактни коли

Pinterest LinkedIn +

BMW и "Mercedes-Benz" обмислят ново партньорство, което ще позволи на двете компании заедно да разработват компактни автомобили, съобщава в. "Handelsblatt". Двата концерна може да обединят усилия в работата по следващите поколения на 1-ва серия и A-класата.

Една от целите на партньорството е да се споделят и съответно намалят разходите на компаниите. Това ще им позволи да инвестират повече в нови технологии като автономни автомобили и да са в крак с индустрията, без да рискуват изоставане.

Ако компактните коли споделят обща архитектура, това ще спести милиарди евро на концерните, казват източниците на вестника. Засега партньорството все още не е финализирано. Ако това се случи, първата обща кола на двата концерна няма да се появи преди 2025 г.

Макар съвместното партньорство между BMW и "Mercedes" да изглежда нещо ново, това не е така. Двете компании и преди са работили заедно. През 2015 г. заедно с "Audi" придобиха навигационната платформа "Here" от "Nokia". Те предлагат и други услуги, като още от миналата година обмислят обща работа и по автономните автомобили.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.