От "Mercedes" съветват собствениците на G-класи как да минават през реки

Pinterest LinkedIn +

G-класата на Mercedes е сред най-популярните модели на компанията. Тя е харесвана заради вида и лукса, който предлага, особено в най-новото си поколение. Корените на модела обаче са в планините и офроуда.

От "Mercedes" решиха да напомнят на собствениците на новата G-класа, че автомобилът им е способен и на пътешествия там, където няма пътища. За целта компанията пусна кратко видео, в което дава съвети как да се прекосят реки и водни площи с иначе доста скъпия и луксозен SUV.

Видеото показва три стъпки. Първо трябва да се провери приблизителната дълбочина на водата. Новата G-класа може да се справя с до 70 см дълбочина.

След това трябва да се навлезе във водата бавно, да се кара с не повече от 10 км/ч и с постоянно темпо. Не трябва в никакъв случай да се спира, а да се следва вълната, която автомобилът избутва.

Трето, след излизане от водата шофьорът не трябва да забравя да подсуши спирачките. Това става чрез каране и няколко леки натискания на педала на спирачките. Това ще ги изсуши и ще върне пълната им функционалност, казват от "Mercedes".

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.