"Mercedes" подготвя свръхлуксозна Maybach версия на GLS

Pinterest LinkedIn +

Сегментът на SUV моделите е водещ в пазара на нови автомобили и уверено увеличава своя дял. А това поражда все по-голям интерес и към свръхлуксозните и по-екзотични модели. След успеха на модели като Bentley Bentayga и Lamborghini Urus, заедно с дебюта на Rolls-Royce Cullinan, сега сегментът получава и още един участник – Mercedes-Maybach GLS, който ще бъде представен официално по-късно тази година, съобщават "Road Show" и "Autocar".

Новият Maybach модел ще има една ключова задача – да предложи най-добрата возия. Толкова добра, че с днешните технологии не е възможна. За целта Mercedes работи по нова версия на своето окачване Magic Body Control, което се предлага в Maybach S650. Системата използва камери, които анализират пътя и в реално време настройват окачването според неговите особености.

Новата версия ще има още по-добри камери и по-бърза работа. Това ще позволи още по-добро представяне на системата и върху по-лоши пътища.

Новият Maybach SUV ще има и други необичайни технологии. Една от тях ще е специален режим за луксозно шофиране. Той ще промени цялото поведение на автомобила с идея возенето да е максимално гладко и комфортно дори и това да е за сметка на динамиката. То ще се постига и чрез специален режим, който ще намалява максимално нуждата от смяна на предавки, а вместо това ще се разчита на въртящия момент.

Дизайнът също ще е доста дързък. Моделът най-вероятно няма да има класическа форма на SUV с голям багажник и пета врата, а по-скоро ще прилича на голям и висок седан. Той ще е вдъхновен от Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept, който беше представен миналият месец в Пекин.

Концептуалният модел ще е базата за крайната версия. Очаква се да има и електрическа версия. Клиентите все още искат и големи, 12-цилиндрови двигатели, които са символ на лукс и гладко возене с минимални вибрации. Разбира се, не се изключва и хибрид, при това с 12-цилиндров двигател, като засега компанията продължава да разглежда опциите и търси баланс между класиката и бъдещето.
Сподели.