M моделите на BMW ще получат нов двигател следващата година

Pinterest LinkedIn +

Следващото поколение на М моделите на BMW ще има нов двигател, съобщава "Autocar". Той ще се появи първо при M3 и M4, чието ново поколение се очаква през 2020 г.

Двата модела ще споделят обновен 6-цилиндров двигател, който в топ версията си ще развива над 500 к.с. Двигателят ще е 3-литров и ще бъде значително подобрена и преработена версия на сегашния агрегат, който се използва в 440i и други подобни модели.

BMW M потвърждава, че ще има нова версия на двигателя, която ще развива над 7000 оборота в минута и ще бъде с много по-голяма мощност спрямо сегашния модел. Той ще е част от предложенията на много М модели.

Почитателите на марката може да очакват двигателя в M4 Coupe, M4 Gran Coupe, M4 кабриолет, M3, X3M, X4M. Ще се предлага и в М2, но с по-малка мощност.

Въртящият момент също е увеличен и ще достига 600Nm. Двигателят ще използва две турбини, нова версия на Double Vanos и е с намалена компресия.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.