BMW може да работи с "Voklswagen" за автономни автомобили

Pinterest LinkedIn +

BMW става все по-отворена за работа с иначе конкурентни компании. След новините, че се обмисля партньорство с "Mercedes" за разработка на компактни коли и съвместен проект с "Toyota" за новата Supra, сега "Automotive News Europe" съобщава, че концернът е отворен за партньорство и с "Volkswagen".

VW и BMW са отворени към идеята да работят заедно и дори с още производители, за да споделят опит и разходи по разработките на автономни автомобили. По този начин готовите коли ще са с по-достъпни цени и компаниите няма да имат толкова високи разходи.

От VW коментират, че са отворена за партньорство и създаване на отворена платформа с възможно най-много компании и смятат, че партньорствата са ключови за успеха на тези автомобили.

От BMW дават подробен коментар, като казват, че също искат да работят с други компании, включително технологични и автомобилни, за да се изгради обща платформа. Концернът вече работи и с "Fiat Chrysler Automobiles" по автономни коли.

Засега партньорството не е официално, а преговорите продължават. То обаче изглежда все по-вероятно на фона на промените в автомобилния бранш.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.