Новата "седмица" на BMW отнесе критики заради голямата си решетка

Pinterest LinkedIn +

BMW продължава с новата дизайнерска линия да прави предната решетка на автомобилите си все по-голяма. Това стана съвсем видимо със SUV-а X7, а сега и обновената версия на 7-ма серия последва тенденцията. Именно решетката обаче стана основна тема на разговор, а не останалите характеристики на колата.

Предните решетки на практически всички BMW-та от десетилетия използват "бъбреците" като своя запазена марка. Това веднага отличава моделите на марката и ги прави разпознаваеми и с "половин око".

Но ако преди "бъбреците" бяха доста по-дискретни, през последните години те се превръщат във все по-основен елемент от дизайна на BMW. До степен, в която дори "крещят", че автомобилът е BMW.

Това е особено видимо в новата "седмица", която направи своя дебют тази седмица. "Бъбреците" са с 40% по-големи спрямо вече предишния модел, като се "качват" нагоре и към предния капак.

Предната решетка отклони вниманието от други по-важни новости в колата. Например тази, че междуосието е с 22 мм по-дълго както на стандартната, така и на удължената версия на колата. Освен това странични стъкла, които са с 5,1 мм по-дебели, се използват за по-добра изолация. Променена е и формата на страничните огледала, за да отвеждат шума от вятъра по-добре, има и повече шумоизолация.

Запазват се двигателите от предишния модел, защото този е фейслифт, а не изцяло ново поколение. Затова обновленията са повече визуални, като са добавени и подобрения в асистентите за шофьиране, по-добри материали в интериора и повече функции за свързаност. Доставките на обновената кола започват още тази пролет.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.