BMW представи и 4-вратата 8-ма серия Gran Coupe, атакува Porsche Panamera

Pinterest LinkedIn +

BMW завърши гамата на 8-ма серия с още един модел. Това е очакваното 4-врато предложение Gran Coupe. То ще е директен конкурент на Porsche Panamera и продажбите му започват от септември т. г.

8-серия Gran Coupe ще се предлага с няколко мотора. Сред тях е и топ версията М850i xDrive с 516 к. с. Ще се предлага избор от V6, редови "шестак", както и отново ще има дизелов модел.

Лимузината е дълга 5082 мм, което е с 239 мм повече спрямо купето. Тя е и с 30 мм по-широка и с 66 мм по-висока. Междуосието е по-дълго с 201 мм.

Въпреки по-големите размери колата запазва духа на купето с почти същия дизайн. Багажникът е 440 литра, като задната седалка може да се сгъва за още повече пространство.

Колата е доста тежка – M850i ще тежи 1995 кг, но от BMW казват, че въпреки това тя ще стига 100 км/ч от място за 3,9 секунди. Всички двигатели ще използват 8-степенен автоматик, а топ версиите ще имат М Sport диференциал.

По-късно тази година ще има и M8 и M8 Competition модели на Gran Coupe. При тях двигателят ще е 4,4-литров, съответно с 592 к.с. и 616 к.с.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.