BMW работи по-най-скъпия си модел - X8

Pinterest LinkedIn +

Интересът на клиентите към SUV модели не стихва, а това мотивира компаниите да разработват и предлагат все повече такива коли. Според информация на BMW Blog в BMW вече са предприели първи стъпки по работата по още един SUV - X8.

Това ще бъде най-скъпият модел в цялата гама на BMW и ще бъде символ на максималния лукс и комфорт. Слухове за X8 има от много време, но вече моделът си има официално вътрешно име - G09. За сравнение, X7 (на снимката горе) е с вътрешно име G07. Освен това наскоро BMW регистрира X8 като търговска марка.

Източниците на BMW Blog казват още, че X8 ще използва същата платформа като X7, но с по-голямо купе и повече пространство. Освен това ще има и повече опции за поръчкови изработки според желанията на купувача. Луксът и комфортът ще са основен приоритет и фокус на модела.

Очакванията са, че X8 ще използва същите или много сходни двигатели с тези на X7. Засега не е ясно дали X8 ще бъде позициониран като директен конкурент на свръхлуксозния Rolls-Royce Cullinan или на Range Rover Autobiography. Намеренията на BMW изглежда са все пак да предложи по-голям, по-луксозен и по-скъп модел от X7, което навежда и на подобни очаквания за конкуренция с нишовите предложения. От компанията не са коментирали информацията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.