От BMW отхвърлиха слуховете, че ще правят пикап

Pinterest LinkedIn +

От BMW отхвърлиха слуховете, че ще правят пикап и ще последват примера на Mercedes-Benz X-class, съобщава "Go Auto Australia". В интервю за изданието изпълнителният директор на "BMW Australia" Викрам Пава обяви, че подобен модел не се вписва във философията на компанията.

"Нямаме планове за нещо подобно. В нашето портфолио в момента няма пикап и нямаме намерение да планираме такъв. Не виждам необходимост от него. Ние сме концентрирани върху нашите луксозни предложения. Смятам, че като компания ясно сме дефинирали, че сме в луксозния сегмент и ще бъдем там", казва Пава.

Той допълва, че пикапите са работнически коли с много ниски цени, а за да се направи "истински пикап", е нужна много работа, разработка на специално шаси и др. Това кара марки като "Mercedes" да използват готови платформи (в случая на пикапа X-Class се разчита на шаси от Nissan Navara).

Според Пава това не е правилно. "Ние никога няма да използваме чуждо инженерство. Трябва да бъде BMW казва Пава. С други думи, за да направи пикап, BMW иска да го разработи от нулата и да го направи много луксозен. А това ще го направи и много скъп, което ще попречи на продажбите му.
Сподели.