Мъск потвърди, че Tesla ще има и електрически пикап

Pinterest LinkedIn +

Предприемачът обяви в Twitter, че "умира" от желание да направи такъв автомобил.

Tesla вече има няколко автомобила, а тази есен представи и своя електрически камион. Компанията, която се радва на най-големи продажби в САЩ, все още обаче няма най-обичания от американците автомобил − пикап. Това ще се промени след няколко години, обяви Илон Мъск, съобщава CNET.

След дебюта на камиона на Tesla Мъск получи много въпроси дали някога компанията ще пусне в продажба и пикап. Чак сега той реши да отговори на въпросите в Twitter и потвърди, че пикап на Tesla ще има, но малко по-натам.

"Обещавам, че ще направим пикап веднага след Model Y. В главата ми се въртят основните дизайнерски и инженерни елементи вече близо 5 години. Умирам от желание да го направя", написа Мъск в Twitter.

Малко по-късно той допълни, че размерите на пикапа ще са приблизително колкото Ford F150, който е не само най-популярният пикап в САЩ, но и най-продаваният автомобил там години наред. Мъск уточнява, че пикапът на Tesla вероятно "ще е малко по-голям, за да побере функцията, която (според мен) ще промени играта".

Мъск не дава повече подробности за пикапа и въпросната функция. Очаква се, че Model Y ще влезе в производство през 2019 г., вероятно в края на годината. Това означава, че и пикапът може да бъде представен най-рано през 2019 г. През април т.г. Мъск обяви, че пикап на Tesla ще има след 18 до 24 месеца. Той обаче често си поставя твърде амбициозни срокове, които не винаги успява да спази.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.