"Volkswagen" обмисля да създаде компактен пикап

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" е особено активна компания през последните дни. Един от новите ѝ проекти е компактен пикап, съобщава "Bloomberg".

Моделът, който се казва Tarok, беше представен в Сао Паоло. Той скоро ще започне да се продава в Бразилия, а според "Volkswagen" има потенциал и на много други пазари по света.

Tarok ще има 2-литров двигател със 150 к.с. Автомобилът ще е с 4 врати и голям интериор. Задницата ще е открита, като на класически пикап. Ще има и по-висок просвет на окачването.

Пикапът може да окаже част от стратегията на VW за по-голям фокус върху SUV и по-големите модели, които са по-търсени в момента. Засега е малко вероятно пикапът да намери място на най-големия пазар за такива коли – САЩ. Причината е, че там има 25% допълнителна такса за пикапи, които са внесени и не са произведени на територията на страната.

Според VW обаче има възможности. Една от тях е партньорство с "Ford", при което да се използват технологии от VW за възраждането на бранда Ranger. Това ще намали разходите за разработка на Tarok, който ще споделя доста елементи с Ranger.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.