"Volkswagen" изтегля 700 000 автомобила заради дефект в осветлението

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" ще изтегли около 700 000 свои автомобила в целия свят. Причината е потенциален дефект в осветлението на купето, съобщава "Ройтерс".

Засегнати са бройки от моделите Tiguan и Touran, които са произведени преди 5 юли т.г. и са от сегашното поколение. Моделите с панорамен покрив може да имат дефект, при който се натрупва влага, а тя води то късо съединение в LED осветлението на тавана.

Това може да доведе до обгоряване на елементи от тавана или дори до запалването на целия автомобил, съобщава сп. "Kfz-Betrieb", като цитира говорител на "Volkswagen". В момента компанията работи по решение на проблема, като скоро ще даде допълнителни подробности за него и за процеса по решаването му.

Притежателите на Tiguan и Touran могат да се свържат със своите дилъри за повече информация. Собствениците на тези модели могат да продължат да ги използват, но с повишено внимание. Ако осветлението спре да работи или се появят забележи по покрива, трябва незабавно да се свържат със сервиз.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.