"Костенурката" на "Volkswagen" може да се завърне с изцяло електрически модел

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" работи по изцяло нов модел на класическата "костенурка". Той ще е изцяло електрически и с 4 врати, съобщава "Autocar".

"Костенурката" реално е "бръмбар", но в българския автомобилен фолклор се е наложило това определение. Новият VW Beetle все още е проект и не е получил зелена светлина за производство.

Идеята предвижда евентуалната нова кола да запази част от характеристиките на оригинална – например задвижването на задните колела. Друга част от платформата обаче ще е доста нова и ще е от ID гамата за електрически автомобили на "Volkswagen".

От компанията засега казват единствено, че сегашното поколение на Beetle ще бъде спряно от производство следващата година и към момента не се планира негов директен наследник.

Ключовата дума тук е "директен". VW не крие интереса си да възроди класически модели с по-модерна нотка, а именно електрическо задвижване. Това вече ще се случи с класическия "хипстърски" бус на марката, като се работи и по изцяло електрически Golf.

Засега първата цел на боса на VW Калус Бишоф е да развие достатъчно добре технологията на електрическите автомобили и да се генерират стабилни постоянни продажби. Едва след това ще може да се насочи и към по-екзотичните и нишови модели.

Затова компанията няма срок за пускането на електрическия Beetle. Това обаче надали ще се случи по-рано от 2022 г. За тогава е планиран дебютът на електрическия бус ID Buzz.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.