От BMW потвърдиха, че компанията ще конкурира Porsche Panamera с 4-врата "осмица"

Pinterest LinkedIn +

Новата 8-ма серия на BMW скоро ще си има и трети модел. Към двувратите купе и кабриолет ще се добави и 4-врат Gran Coupe, съобщава "AutoCar". От BMW също потвърждават новината.

Колата ще е практически наследник на 6-та серия Gran Coupe и ще бъде конкурент на Porsche Panamera и Mercedes CLS. Моделът ще има същите двигатели и технологии като купето, но ще има удължено междуосие за повече място в купето и багажника.

Първоначално ще има избор от два двигателя - 840d с 316 к.с. и М850i xDrive с 532 к.с. По-късно ще се предлага и М8 с 4.4-литров туинтурбо V8 двигател с над 600 к.с. Очаква се да има и още по-мощен и спортен M8 Competition, макар това да не е потвърдено от BMW. Сред очакванията са и бензинов двигател с по-малка мощност и хибриден модел. Първите бройки на новия модел се очакват към края на тази година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.