Обновената 1-ва серия на BMW идва с повече място и предно задвижване

Pinterest LinkedIn +

Третото поколение на 1-вата серия на BMW е готово и идва с големи промени. Най-значимата е, че хечбекът вече ще е със задвижване на предните колела.

Това може да не се хареса на най-запалените фенове на марката, но според компанията промяната е за добро и благодарение на нея в интериора се освобождава значително повече място, въпреки че самият автомобил е дори малко по-малък от предходния модел.

Колата ще е с дължина 4319 мм, като междуосието е скъсено с 20 мм спрямо предшественика. Въпреки това в интериора ще има повече място във всички посоки, особено на задните седалки. Ще има и по-голям багажник, който достига 380 литра.

От BMW казват, че разработват модела от 5 години, като е обърнато голямо внимание на предното задвижване и изживяването за шофьора. Използвани са елементи от i3, които да подобрят поведението на автомобила на пътя. Новата "единица" ще се предлага само като хечбек с 5 врати, а тривратият модел отпада.

Колата ще се предлага в избор от 5 двигателя – 3 дизелови и 2 бензинови. Мощността им ще варира от 113 к.с. за най-малкия двигател до 302 к.с. за М-версията.

В интериора също има повече лукс, с два 10,3-инчови дисплея, гласов асистент, автоматични ъпдейти по въздуха и др. Колата ще бъде представена официално в края на юни т.г., а продажбите започват от септември т.г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.