BMW Concept 4 привлича вниманието с огромна решетка отпред

Pinterest LinkedIn +

През последните около две години BMW предизвика доста дискусии сред почитателите си, след като реши да започне постепенно да прави предните решетки на моделите си все по-големи. Сега компанията съвсем взима тази тенденция присърце, представяйки Concept 4 по време на автосалона във Франкфурт.

Прототипът не евентуалната бъдеща 4-та серия наподобява доста силуета на 8-мата серия. Задницата също е издържана в стила на по-големия модел. Дори и фаровете напомнят за "осмицата", но не и предната решетка.

Докато при Серия 8 решетката е доста по-малка, то при Concept 4 е огромна, като е тясна и висока колкото цялата предница на автомобила. BMW описва вида на решетката на Concept 4 като "уверен и класен", напомнящ за легендарни модели на марката като BMW 328 и BMW 3.0 CSi.

Тъй като това е прототип, не е ясно дали Concept 4 ще запази точно тази решетка във финалната версия, която ще стане следващото поколение на Серия 4. Най-вероятно компанията ще вземе окончателното решение на базата на реакциите на клиентите си.

Засега от BMW не дават подробности за техническите характеристики на колата. Основният фокус пада само върху външния ѝ вид, който със сигурност ще предизвика още дебати сред феновете на марката.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.